Brokoli pankek


brokoli pankek

Hafta sonu kahvaltılarında hem sağlıklı hem de göze ve damağa hitap eden değişik bir pankek yapmak isterseniz çok güzel bir tarifimiz var bugün. Brokoli sevmeyen yaramazlar da severek yiyecekler inanın.

Malzemeler :

– 1 kase haşlanmış veya buharda pişmiş brokoli

– 1 adet haşlanmış veya buharda pişmiş kırmızı biber

– 1 adet yumurta

– 1 bardak süt

– 2 yemek kaşığı yoğurt

– bir kaç damla limon suyu

– 1 bardak un

– 1 çay kaşığı karbonat

– 1 çay kaşığı kabartma tozu

– 1 çay kaşığı tuz

– 2 yemek kaşığı zeytinyağı

– taze çekilmiş karabiber

brokoli kekleri

Sebzeleri dilerseniz buharda, dilerseniz haşlayarak pişirin. Brokolileri ufak parçalara ayırın. Kırmızı biberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir karıştırma kabında bardak sütü 2 kaşık yoğurt ile iyice karıştırın, limon suyunu ilave edin. Diğer tarafta kuru malzemeleri; un, kabartma tozu, karbonat, karabiber ve tuzu harmanlayın. Sütlü karışıma bir yumurtayı kırın, hafifçe çırpın. Çok fazla çırpmaya gerek yok, sadece karışsın yeter. 2 yemek kaşığı zeytinyağını da ekledikten sonra unu kaşık kaşık ekleyerek karıştırın. Yine çırpmadan sadece bir spatula veya kaşık ile yedirin. Boza kıvamına gelen karışıma sebzeleri de ekleyin.

Bir yapışmaz tavayı veya döküm tavayı iyice kızdırın. Çok az zeytinyağı ile yağlayın. Karışımdan kepçe ile tavaya bir miktar dökün ve yayın. Bir kaç dakika orta ateşte hamurun üstünde gözenekler oluşana kadar pişirin. Bir spatula ile ters yüz ederek diğer tarafını da kızarana kadar pişirin. Pişen pankekleri servis tabağına alın. Tüm hamuru pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.

brokoli mücver

 

Ben pazar gününün geç kahvaltısı için yaptım ama dilerseniz herhangi bir öğünde başlangıç yada tek başına bir tabak bile olabilir. Hem sağlıklı, hem besleyici hem lezzetli daha ne olsun dimi 🙂

Afiyet olsun!

 

2 responses to this post.

  1. Posted by Olga on Mart 9, 2013 at 4:38 pm

    Cok guzel bir tarif:) bizde boyle kucuk sisman pancake oladushki denir:))
    Ellerinize saglık !!

    Cevapla

Yorum bırakın