Bu blog yayınlama ve fotoğraflama işine alışmam biraz zaman alacak sanırım, acemiliklerimi affedin lütfen. Ani bir kararla henüz tam hazır olup işin teknik kısımlarınına hakim olamadan başladığım için henüz pratiklik kazanamadım. Araya haftasonun bizim evdeki klasik yoğunlukları da girince daha ilk baştan işimi aksatmış oldum:(
Bugün Aysun’un niye resim ve tarif koymadın, bak ihmal etme sakın sitemleriyle toparlamak için çalışıyorum. Bu arada Cumartesi günü yeni yemek yapmadım. Dışarıdaydık bütün gün. Akşam da bir gün önceden kalanlar idare etti bizi. Uzun süredir görmediğimiz arkadaşlarımızla uzun bir kahvaltı sofrasında buluştuk. Yediklerimiz güzeldi elbette ama sohbet daha güzeldi.
Cuma günü menüsünün acemi resimleri burada. Tariflere gelince hep bilinen yemekler olduğu için tek tek yazmıyorum. Ama çorba hakikaten hoş olmuştu. Emre beğendiğine göre gerçekten öyle olmalı:))) Küçük bey bizim evin büyük gurmesi. Küçük dediğime bakmayın bana tepeden bakıyor:)))
Sütlü Sebze Çorbası
Malzemeler:
* Bir kaç dal brokoli
* Bir havuç
* Bir kırmızı biber
* 1,5 su bardağı süt
* 2 tepeleme çorba kaşığı un
* 3.5 su bardağı su veya et suyu
* 1 çorba kaşığı tereyağı + 1 çorba kaşığı zeytin yağı
* Tuz, karabiber ve muskat rendesi
Ben sebzeleri zar büyüklüğünde küpler halinde doğradım ve suyun içinde 10 dk kadar haşladım. Tabi önce havuçları, sonra biberi en son da brokolileri ekledim sebzeler aynı oranda pişsin diye. Diğer yanda tencerede yağı erittim ve unu ilave ederek hafifçe kavurdum. Unun kokusu gidene kadar kavurmak gerek der annem, renk almadan ama yeterince demek bu:) Soğuk sütün tamamını bir kerede ilave edip hızlı hızlı karıştırarak unu yedirdim. Ardından sebze suyunu ilave ettim. Pürüzsüz bir kıvamda kaynanama başladığında sebzeleri de ilave ettim. Tuzunu, karabiberini ve muskat(küçük hind cevizi) rendesini de ilave ettikten sonra tadını kontrol ettim. Bir 10 dk daha kaynattıktan sonra servise hazırdı.